Church of England ' de engelse kerk' Oostende

De Engelse kerk werd in 1865 gebouwd naar ontwerp van architect Felix Laureys.

 

De bouwschil van de kerk en de conciërgewoning wordt volledig gerenoveerd en gerestaureerd. De voorgevels worden terug in hun originele staat gebracht. Het administratief lokaal en de blinde gevel rechts van de kerk worden vervangen door een meer aantrekkelijke nieuwbouw die dient als inkom bij niet-kerkelijke activiteiten en als toegang voor personen met een beperkte mobiliteit.

 

In het interieur van de kerk wordt de dakstructuur zichtbaar. Het patroon van de nieuwe vloertegels volgt de ritmiek van de structuur van het gebouw. In de conciërgewoning worden een kleine keuken, vergaderruimte, sanitair en sacristie ingericht in functie van het multifunctioneel gebruik van de kerk.

Ontwerp 2007
Werf 2018-2020
Adres Langestraat 101, Oostende
Bouwheer kerkfabriek Anglicaanse Kerk
Subsidiërende Overheid Vlaamse Overheid, Stad Oostende